Ziyaretler

KBŞ1KMLGKBŞ2

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Dr. Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediye Başkanı Sn Dr H. Mustafa PALANCIOĞLU ziyaret edilmiştir, ziyarete Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Yücel TÜFEKÇİOĞLU, Başkan yardımcısı Ahmet KUMBARA, Genel Sekreter Rahmi SAYIN  Üye Mehmet DİLEK ve Gesi Muhtarı Yusuf ÇELEBİ katılmıştır, Gesimizle ilgili konular görüşülmüştür.

Belediye Başkanlarımızla görüşülen konu başlıkları

• Gesi ilkokulumuz Melikgazi Belediyemiz tarafından aslına uygun olarak modern şekilde restore edilmişgörünmektedir. Bu konuda Vakfımız ile Gesi’liler olarak şahsınıza ve Belediyemize teşekkürlerimizi sunarız.
  • İlkokulumuzun yenilenme sonrasında nasıl değerlendirileceğini hesüz bilemiyoruz, umarızki Gesimize canlılık katacak bir şekilde değerlendirilir. Bu konuda Vakfımıza bir görev verilirse hizmete hazırız.
  • Gesi kuzey Mahalle Paşapınarı caddesi üzerindeki Tarihi HacıHaydar Camimizin fiziki durumu pek iç açıcı görünmemektedir,aynı şekilde güne Mahalledeki Tarihi hamam da benzer durumdadır, bunlarında yenilenme çalışmasına acil ihtiyaç vardır. İlgilerinizi bekleriz. (HacıHaydar Camisi ile ilgili Kayseri Kültür varlıkları koruma bölge kurulunun kararı ektedir.)
  • - Gesi Kuzey Mahalle 9094 ada 2 parseldeki Vakfımıza ait taşınmazın Cami için yenilenme çalışmalarının hızlandırılması.(13.8.2018 tarih ve 230 nolu yazımızda da belirttiğimiz ve projesi hazırlanmış olan.)
  • Bağ Bahçe sulama sularının boru ile taşınıp dağıtılması, yağmurlama ve damlama sistemlerinin etkin kullanımının teşviki,
  • Gesi çayının ıslahı ve projede bulunan çay yolunun yapılma çalışmasının hızlandırılması,
  • Güzel Köyün kanalizasyonunun sularımıza karılmasının önlenmesi,
  • Sulamam suyu için Güzelköy mezarlığının altına gölet yapılası ile ilgili çalışma yapılması,
  • Bahçeli göletinin mebran sisitemine alınması ile ilgili çalışma yapılması,
  • Su kıtlığı sebebi ile ilgili bu çalışmalar Gesimizin yeşil kalabilmesi için hayati önemdedir.
  • Gesinin tarihi dokusuna uygun olarak Köy içi yollarının Taş veya kilit beton taş olarak düzenlenmesi köy dokusuna daha uygun olacaktır.
  • Turizm şirketleri Gesiyi proğramlarına almaktadırlar, Gesimizi gezenlerden öğrendiğimiz kadarıyla mutlu ayrılmaktadırlar.Belediyemiz öncülüğünde Gesinin bir sokağını pilot bölge olarak yenilenip turizme açılması hem Kayserimiz hemde Gesi için çok yararlı olacağını düşünüyoruz.Bu çalışmanın öncü olup diğe evlerinde yenilenme çalışmasının hızlanacağının tahmin ve ümit ediyoruz. Ankarada Hamamönü ve Beypazarı ilçesi,Kastamonu vb tarihi dokusunu koruyan yerler buna en güzel örnektir.Öncelikle birkaç ev ile başlanıp şimdi bir semte değer kazandırmış ve tarihi doku canlanarak ankara turizmine katkı sağlamıştır.
  • Ayrıca güvenlik açısından Gesi meydan girişi, Ortaokul ve Güney mahalle girişi ile Büyükbağ(ivriz) ile farklı noktalara kamera güvenlik sisitemleri konması güvenlik açısından çok faydalı olacaktır.
  • Taş fabrikasının atık sularının sularımıza karışmasının engellenmesinin üzerinde durulması.

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ile görüşülen konu başlıkları

Bölge müdür yardımcısı Şükrü EROL bey ziyaret edildi ziyarete Vakfımız Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ahmet KUMBARA, Genel Sekreter Rahmi SAYIN  Üye Mehmet DİLEK ve Gesi Muhtarı Yusuf ÇELEBİ katılmıştır, Gesimizle ilgili konular görüşülmüştür.

• Bahçecik barajından sulama suyunun getirilebilmesi, (Konuyla ilgili muhtarlık tarafından kuruma dilekçe verilmiştir)
  • Taş fabrikasının sondaj çalışmasının çeşme sularımıza zarar verebileceği nedeniyle inceleme yapıması (Konuyla ilgili muhtarlık tarafından dilekçe verilmiştir)